Новини

Київський спортивний клуб «Svoi Arena» фігурує у розслідуванні Bellingcat про незаконну діяльність 1xBet

Переглядів 6
Сергій Трубіцин
1 голос
Нове розслідування Bellingcat щодо незаконної діяльності 1xBet привело до київського спортивного клубу «Svoi Arena». Можливо, у цьому клубі проводили баскетбольні матчі, які транслювались на сайті нелегального букмекера.

Осінтери Bellingcat помітили вкрай дивні трансляції спортивних змагань на сайті нелегального букмекера 1xBet. На них спортсмени у формах відомих команд, наприклад Челсі та Барселони, грають у футбол у залі, баскетбол, тощо.

Матчі йдуть безперервно вдень та вночі. У них фігурують одні й ті ж гравці, але вони регулярно змінюють форму. Трансляція максимально неякісна, матчі фільмують з одного ракурсу, а відео спеціально зроблене розмитим, щоб неможливо було розрізнити деталі.

Попри усі намагання організаторів, Bellingcat вдалося віднайти місця проведення матчів, які потім транслюються на сайті 1xBet. Одним з таких місць виявився спортивний клуб «Svoi Arena», що розташований у Києві. У ньому проводили баскетбольні аматорські матчі, що транслювались в 1xBet.

Представники Bellingcat звернулись до клубу за поясненнями, але керівництво «Svoi Arena» відповіло, що нічого не знає про трансляції, після чого відмовилися від коментарів.