Франція підвищить податки на азартні ігри, особливо для букмекерів

Переглядів 16
Аватар Сергій Трубіцин
Сергій Трубіцин
0 голосів
Франція підвищить податки на азартні ігри, особливо для букмекерів
Уряд Франції підвищить податки для організаторів азартних ігор в рамках плану прем’єр-міністра зі збору додаткових 500 млн євро. Гроші планують витратити на соціальні проєкти та охорону здоров’я.

За інформацією французького видання Les Echos, уряд готується до збільшення бюджету апарату соціального забезпечення країни шляхом підвищення податків на наземні казино, роздрібну лотерею Francaise des Jeux, букмекерів та операторів онлайн-покеру. Найбільшого податкового удару зазнають онлайн-букмекерські контори та сайти, що займаються кінними перегонами.

Уряд може запропонувати парламенту проголосувати за зміни у первинному законодавстві або внести поправки під час ухвалення бюджету на наступний рік.

Податок на загальний прибуток тоталізаторів на скачках зросте до 10% для наземних БК та до 15% для онлайн ставок на спорт. Але бізнес у Франції також сплачує соціальні внески та інші податки, що збільшує кінцеву суму. Крім того, сфера азартних ігор тісно пов’язана з маркетингом та рекламою. Тому уряд вирішив збільшити податкові ставки для цього сектору також. 

Онлайн-букмекери, такі як Betclic, NetBet або Winamax, вже сплачують близько 55% від валового ігрового доходу прямими та дотичними податками, а в 2025 році ця ставка виросте.

Скоріш за все, гравці відчують збільшення податкового навантаження через маржу букмекерів та коефіцієнти на спортивні події.