Ф'юрі переніс бій з Усиком через травму: як змінилися коефіцієнти букмекерів?

Переглядів 98
Аватар Тимофій Адаменко
Тимофій Адаменко
2 голоси
Ф'юрі переніс бій з Усиком через травму: як змінилися коефіцієнти букмекерів?
Британський боксер скористався опцією перенесення поєдинку з українцем через травму, отриману в спарингу.

Тепер шанси 50 на 50

За два тижні після травми британського боксера коефіцієнти букмекерів на майбутній бій змінилися. Тепер аналітики не бачать навіть мінімального фаворита у поєдинку між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі.

Ставки на перемогу Усіка у будь-якому форматі приймаються з котируванням 1,93. Поставити у букмекерській конторі Фавбет на тріумф Ф'юрі пропонується з котируванням 1,92 – як бачимо, оцінки з мінімальною різницею.

Переглянути котирування на легендарний бій букмекерів змусило кілька чинників. По-перше, це скандальна травма британця, який пропустив важкий удар у спарингу, поставивши під сумнів свою актуальну форму. По-друге, на зміні лінії могли позначитися масові ставки на користь українця, якого підтримує більшість шанувальників боксу.

До цього

Здавалося, що проведенню довгоочікуваного бою між Тайсоном Ф'юрі та Олександром Усиком вже нічого не завадить. Боксери мали зійтись у рингу 17 лютого 2024 року в Саудівській Аравії, але величезні очікування шанувальників боксу знову були обдурені.

Виною всьому – травма, яку британський боксер отримав під час підготовчого спарингу. На сторінках у соціальних мережах Ф'юрі опублікував фотографію, на якій видно величезне розсічення над бровою. Повідомляється, що такі каліцтва Тайсону завдав один із партнерів із тренування, який випадково вдарив його ліктем.

Зрештою запланований бій організаторам довелося перенести. Місце проведення залишилося колишнім – місто Ер-Ріяд у Саудівській Аравії, а новою датою обрано 18 травня 2024 року. Організатори поєдинку зазначили, що у разі повторної відмови виходити у ринг у заплановану дату, британцю доведеться виплатити солідну компенсацію – 10 мільйонів фунтів стерлінгів.

Ф'юрі - Усик: як перенесення бою вплинув на букмекерські коефіцієнти?

Парадоксально, але перенесення поєдинку між британцем і українцем поки що ніяк не вплинуло на букмекерську лінію. Тайсон Фьюрі, як і раніше, йде мінімальним фаворитом з коефіцієнтом на перемогу 1,82. Шанувальники Олександра Усика можуть укласти парі на користь українця з котируванням 2,00.

Спортивні аналітики у Favbet також переконані, що запланований бій пройде у форматі 12 раундів – коефіцієнт такої ставки 1,40. Після перенесення зустрічі боксерів у лінії букмекера також залишаються доступними такі ставки:

  • Дострокова перемога Усіка – 5,50;
  • Перемога Усіка за очками – 3,00;
  • Нічия – 15,00;
  • Дострокова перемога Фьюрі - 4,75;
  • Перемога Ф'юрі за очками - 2,75.

У разі суттєвого руху лінії та зміни коефіцієнтів на бій Ф'юрі – Усик bookmakers.com.ua оперативно ознайомить читачів із коригуваннями.

Фьюрі - Усик: думки після перенесення бою

Звісно ж, перенесення бою двох чемпіонів викликало величезний резонанс. Дізнавшись про травму суперника та перенесення поєдинку, Олександр Усик у притаманній собі манері посміхався і сміявся. Також український боксер коротко прокоментував новину у соціальній мережі: «Травень так травень, я вже в дорозі».

Через деякий час Олександр дав розгорнутий коментар, залишивши публікацію на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram:

«Я не можу судити людину. Він отримав розтин, що трапляється у тренувальному таборі. Мені здається, хтось не відповідально ставиться до захисту. Я маю на увазі шоломи, рукавички, процедури, які ми проходимо перед спарингами – накладення вазеліну на брови та обличчя, щоб пом'якшити шкіру», - написав Усик.

Тайсон Ф'юрі, коментуючи пошкодження, заявив наступне:

«У п'ятницю у мене було заплановано 12 раундів спарингу з чотирма партнерами. Під час п'ятого раунду я отримав удар ліктем у око. У лікарні мені наклали 11 швів. У мене є довідка від лікаря та все інше. Лайно трапляється. Я ніколи не травмувався перед боєм, але все колись відбувається вперше», - заявив британець.