Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі: прогноз та ставки на бій

Переглядів 300
Аватар Олександр Моісеєв
Олександр Моісеєв
5 голосів
Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі: прогноз та ставки на бій
17 лютого в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) мав відбутися бій за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф'юрі.

Даний поєдинок буде перенесений на червень, оскільки британський боксер отримав розсічення ока на тренуванні.

Прогноз букмекерів на бій Усик - Ф'юрі 

Поєдинок за участю Усика та Ф'юрі викликає серйозний інтерес у поціновувачів ставок у першу чергу через те, що у ньому спостерігається незвична для боксу рівновага у котируваннях. Зараз мінімальна перевага на стороні Ф'юрі, зазвичай через те, що на батьківщині британця на нього традиційно роблять багато ставок, при цьому спостерігається ціла низка факторів, яка ставить під сумнів його статус фаворита.

Усик є технічним та тактично підкованим бійцем, він здатний завдати поразки британцю, якщо не трапиться нокауту. При цьому букмекери мало вірять в можливість такого варіанту. Тож за відносної рівноваги, вітчизняні експерти схиляються у бік Олександра Усика, навіть не через патріотичні вподобання, а й завдяки цілком логічним доводам та професійним якостям українця.

Букмекери уважно слідкують за найбільшою подією у світі боксу останніх років, на сьогодні вони дають наступні котирування на бій:

  • Перемога Усика – 2,03
  • Перемога Ф'юрі – 1,73

Олександр Усик

Українець Усик є власником цілої колекції чемпіонських титулів у важкій вазі. У бою проти Ф'юрі він поставить на кін пояси від WBA, WBO, IBF, IBO і The Ring.

Після того, як Олександр у 2019 році перейшов у важку вагу, він встиг провести п’ять поєдинків, три з яких були чемпіонськими. Наш боксер зумів перемогти американця Чазза Візерспуна, завоювати титул чемпіона світу за версією WBO в бою з Дереком Чісорою та двічі перемогти Ентоні Джошуа.

Свій останній бій Олександр Усик провів також з британцем Даніелем Дюбуа у польському Вроцлаві. Поєдинок завершився в 9-му раунді після серії нокдаунів, у яких встиг побувати Дюбуа. У 5-му раунді відбувся неприємний момент з ударом нижче пояса від британця, через що на рингу виникла пауза на чотири хвилини для того, щоб Усик зумів прийти в себе після підступного удару. Після бою цей інцидент був приводом для тривалих суперечок.

Тайсон Ф'юрі

35-річний британець з ірландським корінням має неординарну кар’єру, в якій на професійному рівні, поки що не знайшлось місця для поразок. Тільки один раз, у 2018 році, Ф'юрі завершив бій у нічию з Деонтеєм Вайлдером. 

Тайсон є чемпіоном світу у важкій вазі за версією WBC. В останнє він захищав свій титул у грудні 2022 року, коли переміг Дерека Чісору. З того часу постійно велися перемовини з Усиком, але домовитися вдалось лише нещодавно.

У жовтні минулого року Ф'юрі провів комерційний поєдинок з відомим бійцем ММА та чемпіоном UFC в минулому Френсісом Нганну, який перейшов до професійного боксу. Прогнозувалося, що Тайсон здобуде блискучу перемогу, однак перевага британця виявилася мінімальною. Ф'юрі переміг рішенням судів, навіть попри те, що у третьому раунді побував у нокауті. Бій виявився складним переважно через те, що Тайсон не був повністю готовий до зустрічі, та на додачу Нганну показав набагато більше, ніж від нього очікували.

Факти, які варто знати перед поєдинком Усика та Ф'юрі:

  • контракт на бій передбачає двосторонню угоду про реванш, яку може активувати будь-хто з боксерів;
  • переможець бою отримає всі чотири основні пояси у важкій вазі WBA, WBO, IBF і WBC. Така подія станеться вперше в історії;
  • переможець може бути зобов`язаний провести обов’язків захист титулу IBF проти хорвата Філіпа Хрговича;
  • якщо переможець чемпіонського бою відмовиться від зустрічі з Хрговичем заради реваншу з переможеним боксером, то пояс IBF може стати вакантним.