Ставки на вибори президента США 2024 року: Букмекери назвали фаворита

Переглядів 1433
Аватар Олександр Моісеєв
Олександр Моісеєв
5 голосів
Ставки на вибори президента США 2024 року: Букмекери назвали фаворита
5 листопада 2024 року в США пройдуть вибори президента країни.

5 листопада 2024 року в США будуть в 60-й раз обирати національного лідера, жителі проголосують за чотирирічний термін майбутнього голови та віце-спікера країни. Інавгурація обраного президента відбудеться 20 січня 2025 року.

Чинний лідер Білого дому Джо Байден готується до перемоги та другого терміну на чолі країни. 81-літній президент йде на вибори від Демократичної партії. Його головним суперником найімовірніше стане колишній президент США, лідер республіканської партії Дональд Трамп.

Обом кандидатам доведеться пройти праймеріз. Республіканці визначаться зі своїм кандидатом з 15 по 18 липня у Мілуокі, у той час, як з’їзд демократів відбудеться з 19 по 22 серпня в Чикаго.

🏆 Букмекер місяця
GGbet
9.8
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
  • Перевага Новий прогресивний букмекер
  • Перевага На кіберспорт бонус до 350%
  • Перевага Бонусні 19,5% від суми кожного виводу
  • Перевага Розділ казино
Бонус 30000 грн
на депозит

Хто стане кандидатом у президенти США від республіканців?

Букмекери безсуперечно вірять у перемогу Дональда Трампа на праймеріз. У контори Bet365 на колишнього президента США можна поставити з котируванням 1,10, вірогідність успіху становить 90,9%.

Головним суперником Трампа вважають у минулому постійну представницю США при ООН на початку правління Трампа Нікі Гейли. На Гейлі контори пропонують ставки з котируванням 9,00. Вона стала першою кольоровою (Нікі має індійські корені) та п’ятою жінкою-кандидаткою в президенти від республіканців.

Гравці на ставках не є такими одноголосними у підтримці кандидатури Трампа. Згідно з даними Oddschecker на Дональда проведено 38,54% від загальної кількості парі на республіканські вибори. Він поділяє першу щабель з Нікі Гейлі, котра також має 38,54%. Інші кандидати мають куди скромніші показники.

Хто стане кандидатом у президенти США від демократів?

В стані керівної партії фаворитом є чинний президент США Джо Байден. Він підтвердив свій похід на другий термін ще у квітні 2023 року разом з віце-президентом Камілою Харріс. Букмекер Paddy Power на висунення Байдена від демократів приймають парі з котируванням 1,25. Його шансі оцінюються у 80%.

Головним опонентом Байдена називають губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, хоча політик ще в листопаді 2022 року підтримував переобрання Байдена та не висував свою кандидатуру. Букмекери все одно дають на його успіх котирування у 8,50. Вірогідність перемоги складає 11,8%.

Контори включили до переліку значну кількість відомих персон, які навіть не повідомляли про свою участь. На Мішель Обаму, екс першу леді, Paddy Power пропонує котирування 11,00, на чинного віце-президента Камілу Гарріс – 19,00. При цьому зареєстровані кандидати від демократів Дін Філліпс та Маріанна Уільямсон не враховувалися БК.

Гравці на ставках при цьому взагалі не підтримують чинного президента. Клієнти букмекерів хочуть бачити переможцем Мішель Обаму, на неї проведено 36,63% парі бетторів. 26,73% вірять у Гевіна Ньюсома та лише 22,77% ставлять на Байдена.

Хто стане президентом США у 2024 році?

Усі букмекери впевнені у тому, що на виборах перемога дістанеться Трампу. У букмекера William Hill на успіх Трампа можна поставити з котируванням 2,10. Вірогідність тріумфу складає 47,6%. На перемогу Байдена пропонується коефіцієнт 3,00. Шанси президента впали до 33,3%.

В Топ-5 також потрапила Нікі Гейли з коефіцієнтом 8,00, Гевін Ньюсом з котируванням 10,00 та Мішель Обама з позначкою 12,00. В цілому шанси на успіх кандидатів виглядають наступним чином:

  • Дональд Трамп – 2,10
  • Джо Байден – 3,00
  • Нікі Гейлі – 8,00
  • Гевін Ньюсом – 10,00
  • Мішель Обама – 12,00
  • Роберт Кеннеді-молодший – 17,00
  • Рон ДеСантіс – 34,00
  • Каміла Харріс – 51,00

Гравці на ставках також вірять у Трампа. На Дональда поставили уже 58,33% користувачів БК, у той час, як на Байдена – лише 16,67%. Іще 6,25% віддають перевагу Нікі Гейлі, а 4,17% сподіваються на сенсаційну перемогу Мішель Обами.

Байден знявся з виборів президента США: що тепер говорять букмекери?

Джо Байден очікувано знявся з майбутніх президентських виборів США, офіційно заявивши про зняття своєї кандидатури. Нагадаємо, що чинний американський президент начисто програв дебати опонентові Дональду Трампу, після чого представник Республіканської Партії став очевидним фаворитом перегонів. 

Зараз букмекерські контори приймають ставки на перемогу Трампа з коефіцієнтом 1,50. Однак, у Дональда з'явився новий конкурент, який буде висунутий на вибори від Демократичної Партії. Експерти вважають, що це буде Камала Гарріс. Ставки на її перемогу оцінюються котируванням 3,00, а це приблизно 33% ймовірності.