Судова справа вчителя, який приймав ставки на спорт у неповнолітніх учнів, знов затягується

Переглядів 1
Аватар Сергій Трубіцин
Сергій Трубіцин
0 голосів
Судова справа вчителя, який приймав ставки на спорт у неповнолітніх учнів, знов затягується
Зараз триває суд над Філом Сондерсом, який звинувачується в організації підпільної букмекерської контори та залученні неповнолітніх в азартні ігри. Нещодавно суддя повідомив про самовідвід.

Філ Сондерс – колишній вчитель фізкультури з австралійського міста Вуллонгонга потрапив на лаву підсудних через звинувачення в організації незаконних ставок на спорт. Прокурор звинувачує чоловіка в залученні неповнолітніх в азартні ігри, отриманні грошей від учнів, двох епізодах нападу та неетичній поведінці.

Як встановило слідство, Філ Сондерс майже не проводив уроки фізичної культури з учнями 15-16 років. Замість цього чоловік переглядав кінні перегони, робив ставки, а згодом вирішив організувати букмекерську контору прямо в класі.

На дошці для занять він розраховував коефіцієнти на футбольні матчі Англійської прем’єр-ліги та збирав ставки на результати з 16-річних підлітків. Від кожного учня колишній вчитель отримував по 2 австралійських долари. Свідки підтвердили, що Філ більшість часу на уроках присвячував саме беттінгу, а не освіті. 

На його неетичну поведінку поскаржилися інші учні, учениці, а також одна вчителька. Сумарно проти нього накопичилось позивів на 400 000 австралійських доларів.

Справа вчителя триває вже понад 2 роки. Філ не визнає провину у жодному з висунутих звинувачень. Через це справа постійно відкладається. Нещодавно суддя, що вів цю справу, у бесіді зі знайомим сказав: «Не дочекаюсь, коли завершу цю справу та посаджу негідника». 

Цю фразу почули інші працівники суду. Через це суддя повідомив про самовідвід, адже не хотів, щоб його вирок могли у майбутньому оскаржити через цей епізод.