Українська асоціація футболу скоро оголосить інформацію про договірні матчі

Переглядів 1
Аватар Сергій Трубіцин
Сергій Трубіцин
0 голосів
Українська асоціація футболу скоро оголосить інформацію про договірні матчі
15 жовтня відбулася зустріч представників УАФ, Мінмолодьспорту, НОКу та професіональних клубів. Обговорювали можливості протидії маніпулюванням у спорті та договірним матчам.

15 жовтня 2024 року у Києві відбулася зустріч міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» та Української асоціації футболу з представниками клубів Прем’єр-ліги та ПФЛ України. 

Основна тема зустрічі – протидія протидії маніпулюванням у спорті та договірним матчам. Під час засідання виступали безліч спікерів від спортивних організацій, державних та правоохоронних органів.

Одним зі спікерів був голова Комітету з етики та чесної гри УАФ Андрій Давиденко. За його словами, комітет раніше виявив багато футбольних клубів навіть у Прем’єр-лізі, які мали проблеми з так званими договорняками.

Але маніпулювання спортом відбувається не лише у футболі. Комітет з етики та чесної гри знайшов безліч порушень у кіберспорті, настільному тенісі, баскетболі, волейболі. Загалом було проведено 45 обшуків у 5 регіонах країни. Андрій Давиденко заявив, що найближчим часом комітет оприлюднить результати розслідування.